НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Светлина и колорит в изложбата "Великден" на Велин Динев (03.05.2024)
Изложба "Великден" представя най-новите творби на художника Велин Динев от 8 май до 1 юни, съобщават от галерия "Сердика" в столицата, домакин на събитието.
Включени са работи от различни серии - "Сезони", "Годишни времена по Вивалди", с характерни за автора мотиви от природата, композиции свързани с фолклорното ни наследство, черги и тъкани.

Картините му, по един уникален и неповторим начин преобразяват света около нас. Неуморен и изключително продуктивен, той е от авторите, които със своя оригинален пластичен език, интерпретира и пресъздава богатството от теми и мотиви, с един индивидуален и запомнящ се похват", коментира изкуствоведът Диана Драганова - Щир.
По думите й жизнерадостните платна на Велин Динев завладяват и насищат пространството на галерията с много цвят и светлина.

През своя дълъг творчески път Велин Динев е участвал в редица общи изложби, има множество самостоятелни изяви в България и чужбина. Признание за неговото изкуство е голямата награда "Сирак Скитник", която получава през 2018 г., и първа награда за живопис през 2023 г., на Националната изложба за изобразително изкуство в гр. Сливен, градът, в който художника живее и твори.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!