НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Културният квартал Саадият в Абу Даби е на път да бъде завършен през 2025 г. (24.05.2024)
Министерството на културата и туризма на Абу Даби обяви, че Саадият е на път да бъде завършен до края на 2025 година. Районът в западната част на остров Саадият, близо до центъра на столицата на Обединените арабски емирства, ще бъде едно от местата с най-голяма концентрация на музеи и културни места.

Състоящ се от повече от седем музея и културни институции, всички разположени в непосредствена близост, културният район е проектиран да бъде вдъхновяващо място за срещи и обмен, използвайки трансформиращата сила на културата за насърчаване на взаимното разбиране и признателност.

Проект с такъв размер е предизвикателство, тъй като неговите амбиции и мисия трябва да надхвърлят граници и географски области, за да резонират в световен мащаб. 

Всяка институция в рамките на  Саадият уникално допринася за цялостната визия и амбиции да бъде център на знания, иновации и творчество. Лувърът в Абу Даби, първият универсален музей в арабския свят, използва новаторски кураторски подход, за да покаже произведения на изкуството от различни култури. Разказва истории за човешко творчество, които надхвърлят цивилизациите, географията и времената, насърчавайки разбирателството между културите.

Националният музей на Обединените арабски емирства Зайед, ще позволи на посетителите да се натъкнат на несравнима колекция от изкуство и артефакти от древните и живи култури на ОАЕ и региона. Той пази богатата история и култура на нацията и почита наследството на основателя на страната, покойния шейх Зайед бин Султан Ал Нахаян, който силно вярва в ролята на знанието и културата в изграждането на нацията.

Музеят по естествена история в Абу Даби е посветен на изграждането на знания и предоставянето на преживявания, които култивират осъзнаването на необикновената еволюция на нашата планета. Гугенхайм Абу Даби ще бъде водеща платформа за съвременно изкуство и култура, представяща значими художествени постижения на нашето време. Той допринася за приобщаващ и разширен поглед върху историята на изкуството, който подчертава сближаването на местни, регионални и международни източници на творческо вдъхновение.

TeamLab Phenomena Абу Даби предлага завладяващо изживяване, което разкрива многообразието на природния свят и отразява, чрез творческо пътешествие, философско измерение на глобалните феномени. Заедно тези музеи разказват завладяваща история за нашата земя, нейните връзки с региона и нейния исторически обмен със света.

Цялостният разказ на музеите ще създаде несравнима глобална публична сфера – място, където хората могат да се събират, открито да обменят мнения и да изградят общо разбиране.

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!