НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Пенка Минчева с изложба на жп гарата в Карлово (24.05.2024)

 „Изложба на гарата“ е инициатива на директора на Общинската художествена Галерия в Карлово – Пенка Минчева. Тя е директор на ОХГ от една година, но едва сега представя свои художествени произведения – голямоформатни портрети, рисувани с печати в пространството на бившия ресторант на жп гарата, съобщиха от пресцентъра на Община Карлово.

В експозицията художничката представя автопортрет от 2003 година – първият, нарисуван с техниката печат върху хартия. По-голямата част от портретите са с холандски лица, правени през 2007 г. и показани за първи път в галерия „Райко Алексиев“ в София през същата година в съвместна изложба с Димитър Грозданов. Интерес предизвиква и двоен портрет с близнаци, рисуван на фестивала „Процес Пространство“ в Балчик

Изложбата се реализира съвместно с инициативата „Концерти на гарата“, като на Празника на розата – 25 май, от 15:30 ч. ще има и концерт, а художничката ще разкаже повече за творбите си.

.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!