НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
В “Софийски арсенал” откриват изложба с поп арт заемки, вдъхновена от Олимпийските игри (07.06.2024)
На 7 юни в САМСИ (“Софийски арсенал – Музей на съвременното изкуство”), бул. “Черни връх” 2 J. Pank (Йордан Панков) откри изложба, вдъхновена от ХХХІІІ Летни олимпийски игри, които ще се проведат тази година в Париж от 26 юли до 11 август. В работите си той изполва както цитати от класически произведения, така и поп арт заемки, манга и деформации.

Очакват ви женски комиксови герои, като извадени от рекламната индутрия, с големи очи, сочни устни и миловидно личице. С тях J. Pank обяснява своето отношение към мястото на жената в спорта.

За целта използва и дискохвъргача на древногръцкия скулптор Мирон (средата на V век пр.н.е.) – символ на античната мъжка красота, който в неговата интерпретация е с ново женствено лице.

В центъра на изложбата е Пиер дьо Кубертен – основателят на съвременните олимпийски игри, по чието предложение те са модернизирани. Куратор на изложбата е Надежда Джакова.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!