НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложбата "Без граници" ще бъде представена в рамките на София хартиен арт фест (07.06.2024)
София хартиен арт фест е международен и ежегоден фестивал, излагащ най-доброто от съвременното развитие на хартиеното изкуство. Събитието е единствено по рода си в България. Инсталации, обекти, скулптури и пана, показващи различни течения в това изкуство, са част от четвъртата поредна изложба от програмата на София хартиен арт фест 2024. Тя ще бъде представена от 6 юни до 26 юни в галерия "Финес".

По думите на екипа, тя е кураторска селекция на произведения от чуждестранни и български автори участващи в биеналето за хартиено изкуство. "Това е най-елитарния раздел във фестивала, който представя експериментални произведения и авторски достижения. СХАФ не за първи път представя експозиции в галерия "Финес", дългогодишен партньор на "Аматерас" фондация", казват те.

Организаторите отбелязват, че името на изложбата "Без граници" носи мотото на фестивала. Това е третата експозиция от биеналето, символично обобщаваща по-камерните произведения. Колекцията е с произведения на автори от цял свят, съчетани с творби на ярки български артисти. Това интересно съчетание на толкова колоритни култури от различни точки по света подчертава глобалните процеси и хуманните послания в изкуството. Прескачането на граници и фокусирането върху общочовешките ценности са основна тема в експозицията, разказват организаторите.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!