НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Маурицио Кателан показва 64 панела пробити с повече от 20 000 куршума (07.06.2024)
 Последната творба на италианския художник Маурицио Кателан представлява 64 панела, покрити с 24-каратово злато, предаде Асошиейтед прес.
 
Блестящата стена е висока 5 метра и широка 20 метра и се намира в галерия "Гагосян" в Ню Йорк. Панелите са пробити с повече от 20 000 куршума, изстреляни от шест различни оръжия.

Отблизо човек може да забележи своето отражение в златото. Много от посетителите на галерията си правят селфи, а на снимките изглежда, че са пронизани от дупките на куршумите.

Богатството и луксът в Америка, пронизани от агонията на насилието с огнестрелно оръжие. Това е поуката, с която си тръгват повечето посетители от самостоятелната изложба на Кателан, обясняват кураторите. Италианският концептуален художник е известен с поредица от подобни произведения.

Те включват банан, прикрепен към стената с тиксо, който се превърна във фурор в Маями, функционираща тоалетна, направена от злато и чучело на папата, повалено от метеорит.

Творбата се нарича "Неделя" (Sunday) и Кателан не я свързва с Америка. "Не можем да бъдем толкова конкретни", каза той в интервю, застанал до творбата си. "Всъщност може да става дума за всяка част на света."

Галерия "Гагосян" уточни, че изложбата на Кателан е една от най-успешните досега, като досега са я посетили 14 000 души. Повечето зрители казват, че основната им емоция е противоречието между красотата и насилието и ги кара да се чувстват объркани.

 

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!