НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложби на дипломираните от НХА – Випуск 2024 година (14.06.2024)

 След изключителния успех на изложбите на алумните на Националната художествена академия от Випуск 2023 за втора поредна година – в периода 13 юни – 5 август 2024 г. – различни културни и експозиционни пространства в София и Бургас стават домакин на изложбите на дипломираните бакалаври и магистри от всички специалности на НХА от Випуск 2024 година.

В своята 128-годишна история Националната художествена академия изпълнява своята мисия да изгражда и обучава поколения български художници, които да определят и развиват културния облик на България. Доказани специалисти в областта на изящните и приложните изкуства, дизайна, реставрацията и изкуствознанието обучават студентите на НХА както на традиционните за академичното образование похвати и техники, така и на иновативни методи и технологии, които да позволят на младите художници да изградят себе си като автори, подготвени да заемат мястото си в сцената на съвременните визуални изкуства.

Изложбите на дипломираните – едно от най-емблематичните и очаквани събития в живота на Академията, целят да дадат гласност и да представят постиженията на дипломниците на НХА.

Галерия „Академия“ на Националната художествена академия представя в поредица от изложби дипломни работи и проекти на студентите от специалностите „Живопис“, „Резба“, „Реставрация“, „Книга, илюстрация, печатна графика“ и „Рекламен дизайн“.

В Северната сграда на НХА, намираща се на ул. „Шипка“ № 1, ще бъдат показани произведенията на възпитаниците от специалност „Скулптура“.

Галерия ONE отваря вратите си за изложби на дипломираните студенти от специалностите „Сценография“, „Текстил – изкуство и дизайн“ и „Метал“.
За втора година в Сатиричния театър „Алеко Константинов“ ще бъдат проведени дипломните защити на студентите от специалност „Плакат и визуална комуникация“, като зрителите на Театъра ще могат да разгледат изложбата на дипломираните в продължение на няколко месеца.

Артцентър "Банкя" е домакин на изложба – селекция от дипломни работи на алумни от специалностите „Живопис“, „Графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Дизайн за детската среда“ и „Индустриален дизайн“.

Галерия „Топлоцентрала – Куб“ се превръща в инсталационно пространство за дипломните проекти на студентите от магистърска програма „Дигитални изкуства“.

Завършилите студенти от магистърски програми „Изкуство на книгата“ и „Илюстрация“ представят работите си в Галерия INTRO.

Съюзът на българските художници предоставя част от пространствата си за изложбите на дипломираните. Тази година в СБХ ще бъдат показани четири изложби с работи и проекти на завършилите от специалностите „Стенопис“, „Индустриален дизайн“, „Графика“ и „Дизайн за детската среда“.

В галерийното пространство на Триъгълната кула на Сердика – филиал на Регионалния исторически музей – София – ще ще бъдат експонирани художествена фотография, пластики от керамика, порцелан и стъкло на завършилите от специалностите „Керамика“, „Дизайн на порцелан и стъкло“ и магистърска програма „Фотография“.

Галерия „Сан Стефано“ представя постиженията на алумните от магистърските програми „Плакат“, „Визуална комуникация“ и „Калиграфия“.

В Галерията на открито на Столичната община в градина „Кристал“ специалност „Моден дизайн“ представя фотографии на модните колекции на дипломниците.

Програмата на изложбите вижте тук.


.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!