НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Фестивалът "Арт поток" за девета поредна година (21.06.2024)
 Фестивалът "Арт поток" (12-22 юли) се организира за девета поредна година в Царево и Лозенец. Той ще бъде открит на 12 юли в Историческия музей на Царево с международната изложба "Бързо, но не чак толкова", в която ще вземат участие млади и утвърдени творци от всички области на визуалните изкуства - Камен Старчев, Валери Чакалов, Васил Колев, Васко Ернст Бърдаров, Лилия Колева-Бърдарова, Емануела Ковач. Мащабен розов слон, дело на южноамериканския художник Вилем Бота (работил за по-голяма част от касовите продукции на филмовото студио „Ню Бояна“), посреща любителите на нощния живот и изкуството в Лозеценец пред клуб Hacienda, който е сред организаторите на фестивала.


Тази година ще има няколко морски театрални премиери. Откриването на 12 юли ще е с пиесата на Нийл Саймън "Семейство Едисън от Второ авеню", постановка на ДКТ "Иван Радоев" в Плевен, с участието на Емануела Шкодрева и Кръстю Лафазанов, режисьор е Антон Угринов. 

Традиционно по време на "Арт поток" ще има и премиери на книги. За първи път на морето ще се проведе своеобразно токшоу по книгата "Истории от ръчния багаж" ("Книгомания") с участието на автора Георги Милков, а модератор ще бъде Георги Тошев. Журналистът и продуцент ще участва на фестивала и с биографичната си книга "Татяна Лолова от А до Я" ("Книгомания"). Той ще представи и новия си документален филм за актрисата, с което ще се отбележи 90 години от нейното рождение. 
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!