НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Националната портретна галерия, Лондон открива първа историческа изложба след обновлението си (21.06.2024)
"Шест живота: Историите на кралиците на Хенри VIII" е първата голяма изложба, която се фокусира върху жените, омъжили се за печално известния крал на Тюдорите.

Обединявайки отново предмети, които за последен път са видени заедно, когато са били притежание на самите кралици, "Шест живота" включва експонати, които никога не са били излагани публично, и портрет от 16-ти век, смятан някога за изгубен.

Изследвайки дейността, влиянието и културното въздействие както в живота, така и в задгробния живот, изложбата се връща назад във времето – от съвременни портрети на Хироши Сугимото и костюми от SIX the Musical; до портрети от 16 век на Ханс Холбайн Младши, показани заедно с великолепни гоблени, текстил, книги и бижута.

Картини от 16 век на Ханс Холбайн Младши и съвременна фотография на Хироши Сугимото се срещат в първата изложба на исторически портрети на Националната портретна галерия след повторното откриване, представяйки изследване на живота и задгробния живот на шестте жени, омъжили се за Хенри VIII. "Шест живота: Историите на кралиците на Хенри VIII" (20 юни – 8 септември 2024 г.) разглежда представянето на Катрин Арагонска, Ан Болейн, Джейн Сиймор, Ан Кливска, Катрин Хауърд и Катрин Пар, както в тяхното време, така и през следващите вековете.

Представяйки кралиците в хронологичен ред, "Шест живота" е първата голяма изложба от този вид, която поставя фокуса на разказа върху тези необикновени жени, а не върху техния съпруг. От исторически картини, миниатюри, рисунки и лични вещи на кралиците – включително техните собствени писма и книги – до съвременна фотография, костюми и филми, изложбата се основава на богатство от фактически и "измислени" материали, за да постави светлината на прожекторите върху шест жени, помогнали за оформят завладяващ период от английската история.

С много портрети и предмети, събрани отново за първи път от векове, посетителите могат да очакват да научат повече за семейните мрежи, довели всяка кралица до брака, техните взаимоотношения с краля, тяхното покровителство и интереси, както и начините по които са използвали портретите, за да комуникират своята политика, религиозни вярвания, ценности, идентичност и статус.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!