НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Марина Абрамович ще помоли публиката на Гластънбъри да запази мълчание за седем минути (28.06.2024)
 Очаква се Марина Абрамович да достигне до повече хора от когато и да било - днес (28 юни), когато пърформанс арт гранд дамата се качи на Pyramid Stage на фестивала в Гластънбъри и покани тълпата да участва в „Седем минути колективно мълчание“.

Събитието с масово участие, обявено за най-голямото, провеждано някога от художничката, ще „ни позволи да се свържем със себе си и помежду си по начини, по които думите не могат да го направят“, твърди Абрамович. Събитието, планирано да се проведе в 17:55 часа, се организира от базирания в Лондон Културен институт за радикални съвременни изкуства (Circa). Колективното мълчание е свързано с общата фестивална тема тази година за „Мир“.

„Ужасена съм“, каза Абрамович пред The ​​Guardian. „Не познавам визуални артисти, които да са правили нещо подобно пред 175 000 до 200 000 души. Най-голямата публика, която някога съм имала, беше 6000 души на стадион и си помислих „уау“, но това наистина е отвъд всичко, което съм правила.“

Гластънбъри, най-големият музикален фестивал в света, ще има и голяма публична творба на американския художник Ханк Уилис Томас, изложена срещу West Holts Stage. Скулптурата „Всичката власт за всички хора“ (2023) е уголемена ръка със стиснат юмрук — свързана с движението „Черна сила“ от 60-те и 70-те години на миналия век – излята от патиниран бронз.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!