НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Артисти превръщат стари хладилници в скулптури (05.08.2010)
Изложба от арт хладилници изненада пешеходците по Мичигън Авеню в Чикаго, съобщават въодушевено местните медии. „Хладната” експозиция продължава до края на летните жеги - 15 септември. Тя включва рециклирани стари домашни хладилници, превърнати в произведения на изкуството.
 
Творбите пресъздават всякакви теми – екология, архитектурата на Чикаго, цветята. Артистът Ву Ду Лари Гроуб (VooDoo Larry Grobe), например, е трансформирал хладилник от 1950 в лека кола, кръстена „Горещият жезъл на Ву Ду” (“VooDoo Hot Rod”).
 
Изложбата е създадена, за да провокира отношение на гражданите към нова програма за рециклиране. Спонсорът на събитието желае да изкупи всички остарели фризери. Само за няколко дни от откриването на експозицията, за предадени около 43 000 ненужни хладилници, съобщиха организаторите.
 
„Това събитие е един свеж подход към нашите непрестанни усилия да образоваме клиентите си чрез весели идеи” – каза президентът на компанията-спонсор COO  Ан Прамаджоре. Хората не знаят, че старите модели хладилници, например,  ползват огромно количество енергия и им костват по 150 долара увеличение на семейния бюджет годишно.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!