НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
3 поколения корейски художници в галерията за чуждестранно изкуство (18.08.2010)
Времето, което никога не спира, е темата на изложбата на някои от най-известните автори на Южна Корея, която се открива на 20 август в Националната галерия за чуждестранно изкуство (НГЧИ) в София. Тя е подредена на мястото на експозицията на китайския култов автор Зенг Фанджи, която донесе 10 хиляди посетители на музея.
 
В изложбата са представени двадесет и пет творби на  няколко поколения съвременни корейски художници. Всички те са подчинени на „потока на времето”, защото според авторите, ние винаги говорим за времето като за нещо течащо. Заглавието на изложбата „Плаващи часове” също напомня за начина, по който хората от векове са възприемали времето.
 
Публиката ще има възможност да се запознае с произведения  на корифея на съвременното корейско изкуство Нам-Джун Пек, пишат от НГЧИ.  
 
Участват работи  на известни в родината си творци като Чон-Пе, Хьон-Ги Пак, Хонг-Джу Ким, Ик-Чунг Канг, Юн-Хи То, Ън-Сон Хан, Чин-Джун Ли и Ми-Гьонг Шин.
 
Времето е изобразено със средствата на живописта, скулптурата, инсталацията. Творбите разкриват красотата на корейската естетика.
 
В произведенията четвъртото измерение съществува под формата на Река, защото тече, Вода, защото се разпростира, Луна, защото времето расте, намалява и отново нараства и Нишка, защото продължава,  обяснява организаторите. Културните корени и естетическите възгледи на авторите  са видими в художествените превъплъщения и отношението на творците към изкуството.
 
Експозицията е организирана по повод 20 годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Южна Корея.
 
 
СЪВРЕМЕННО КОРЕЙСКО ИЗКУСТВО
 
ПЛАВАЩИ  ЧАСОВЕ
ЛУНАТА  Е  НАЙ – СТАРИЯТ  ЧАСОВНИК
 
20 август – 5 септември 2010 г.
 
 
Национална галерия за чуждестранно изкуство
София, пл. Св. Александър Невски, ул. 19 февруари № 1
т. 988 49 22, 980 72 62;
 
работно време: понеделник - неделя от 11.00 до 18.00 часа
почивен ден – вторник, безплатен ден - понеделник
Джит Джун Лий, Безсъние
Джит Джун Лий, Безсъние
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!