НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Четвъртото измерение през погледа на творците от Южна Корея (20.08.2010)
Нам-Ин Ким – куратор от Националната галерия за Съвременно изкуство в Южна Корея долетя у нас, за да представи изложба на няколко поколения артисти.

Ескпозицията е посветена на изтичащото време и на източното усещане за него. В произведенията четвъртото измерение съществува под формата на Река, защото тече, Вода, защото се разпростира, Луна, защото времето расте, намалява и отново нараства и Нишка, защото продължава, обяснява организаторите.

Ик-Джунг Канг участва в експозицията с произведенията си „Планински полъх” и „Пресичайки реката”. В творбата „Планински полъх” авторът използва нарязани ненужни дървени трупи на малки по големина кубчета боядисани в кафяво и бяло.залепени на стената те носят внушението за планини през четирите годишни времена и карат зрителя да размишлява за мощта на прераждането и непрекъснатото движение на времето.
„Пресичайки реката” е създадено от над 1000 „лунни гърненца” символизиращи мечтата за обединение между Южна и Северна Корея. Те са подредени във формата на река, по която „стъпват сламени обувки.

Друг автор от експозицията е Ън-Сон Хан, която е посветила творбите си „Еднакво и различно” и „Пътят към широката порта” на темата „Вода_като разливащо се време”. Авторката използва специален метод на разливане на синьо мастило с вода, които бавно проникват в тънката хартия и създават форми, символизиращи изтичането на времето. Крайните изображения напомнят на пламъци, подобно на трептящия пламък, който се крие във всеки човек.

В тази изложба са включени произведения, които са били показани в експозицията „Плаващи часове_Луната е най-старият часовник” в Двореца Токсу на Националната галерия за съвременно изкуство, Южна Корея.

Експозицията е организирана по повод 20 годишнината от установяване на дипломатически отношения между България и Южна Корея.


Ън-Сон Хан -
Ън-Сон Хан - "Еднакво и различно", вода,бои, хартия от черница
Ън-Сон Хан -
Ън-Сон Хан - "Пътят към широката порта", вода,бои,хартия от черница
Ик-Джунг Канг -
Ик-Джунг Канг - "Планински полъх", смесена техника
Ик-Джунг Канг -
Ик-Джунг Канг - "Пресичайки реката", смесена техника
Изложената инсталация в Националния Музей за Съвременно Изкуство, Корея
Изложената инсталация в Националния Музей за Съвременно Изкуство, Корея
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!