НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изкуство от Южна Азия на търг в Кристис (20.08.2010)
На 15 септември 2010г. аукционна къща Кристис в Ню Йорк ще представи богата разпродажда съдържаща картини от индийското съвременно и модерно изкуство.

Ще бъдат предложени за продан над 100 произведения на някои от водещите артисти на южноазиатския подиум.

Един от видните представители на индийското съвременно изкуство е Сайед Хайдер Раза (1922г.), той е и част от основателската група „Bombay Progressive Artist’s group” сформирана през годината на независимостта на Индия (1947г.). Творчеството му се основава на богати цветови нюанси чрез акрилни и маслени бои. Шедьовърът му “La Terrе” (1985г.) се очаква да се продаде за 2-2,5 милиона долара. Това произведение представя едно съчетаване на абстрактното със стилизацията на елементи изобразявайки природното.

Друг важен експонат, който ще участва в мероприятието е картината притежание на частната колекция на страстния почитател на съвременно индийско изкуство – покойният Робин Хауърд. Произведението е на индийският художник Франсиз Нютън Соуза (1924-2002г.) и името му е „Без име(Голяма глава)”. Рисувано и през 1962г. и се очаква да достигне цена от 1,2 -1,8 долара. Соуза също е един от основателите на групата „Bombay Progressive Artist’s group” .


Сайед Хайдер Раза -
Сайед Хайдер Раза - "La terre"
Франсиз Нютън Соуза -
Франсиз Нютън Соуза - "Без име(Голяма глава)"
Франсиз Нютън Соуза -
Франсиз Нютън Соуза - "Жена с огледало и цветя"
Тайеб Мехта -
Тайеб Мехта - "Вързан бик"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!