НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Сотбис организира “Таванска разпродажба” (24.08.2010)
От 5 до 7 октомври 2010г. Сотбис организира тридневна „таванска разпродажба” на произведения на изкуството и архитектурата притежание на заместник председателя на аукционната къща – 12тият херцог на Девъншир, Перегрин Кавъндиш.
Събитието ще се проведе в главната резиденция на херцога и херцогинята – къщата Чатсуърт.

Един от най-внушителните английски домове, подновен в значителна степен през последните години благодарение главно на придобивките на херцога от съвременно и модерно изобразително изкуство.

Разпродажбата на Сотбис ще бъде от голяма величина. Ще бъдат представени на 1000 творби и 20 000 предмети през трите дни, като цените варират от 20 до 200 000 лири.

Като един от най-значимите експонати ще бъде парчетата от комин на Уилиам Кент махнати от лондонската къща на Девъншир преди да бъде разрушена през 1920г, те са оценени на 200 000 лири. Всяко от парчетата е запазено непокътнато, но не са класифицирани по размер.

„Правим го, за да си освободим малко място”, твърди 66-годишният херцог.

Истинското архитектурно вълнение за разпродажбата е преоткриването на неподвижна покъщнина и принадлежности премахнати през вековете от различните резиденции на семейството.

Част от тях са ажурна украса от ХV век най-вероятно от абатството Болтън включително и количества части от камини, врати, каси на врати, рамки и други притежание на Уилям и Мери.

Разпродажбата ще бъдe рай за хора интересуващи се от архитектурна история и раставратори.

Перегрин Кавъндиш, 12-тият херцог на Девъншир
Перегрин Кавъндиш, 12-тият херцог на Девъншир
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!