НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Тейт Модърн представя уникална експозиция на Пол Гоген (31.08.2010)
Пол Гоген - един от най-обичаните и прочути творци на ранния ХХ век ще бъде представен в лондонската галерия Тейт Модърн.
Според Тейт това е и най-обширната му експозиция в Обединеното кралство за повече от 50 години насам. Картини и рисунки на френския пост импресионист от цял свят са включени в изложбата.

Тематичните му картини с пищни и богати на цвят жени от Таити, както и красиви пейзажи от Бретан, Франция са едни от най-известните изображения в модерното изкуство.

Авторът се опитва да избяга от европейската цивилизация обикаляйки Южните морета. Той е вдъхновен от тропическата флора, фауна и островен живот на Таити и се потопява в бързо изчезващата местна култура като влага умишлено в творбите си ритуалното и митичното.

Ококолосветските пътешествия са били в кръвта на Гоген. Преплавал е Южните морета, живял и в Перу, Мартиника и Париж.

Тази експозиция проследява въздействието на митовете върху човека. Участват много от традиционните му картини включително и тези, които изобразяват селското ежедневие на колонията му в Понт-Авен (Бретан, Франция) – голи къпещи се и големи купи сено в бретански пейзаж.

От 30 септември 2010г. до 16 януари 2011г. изложбата може да бъде видяна в Тейт Модърн, Лондон.

Пол Гоген -
Пол Гоген - "Никога вече"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!