НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Снимка от благотворителен проект се бори за наградата „Тейлър Уесинг” (17.09.2010)
Фотографията, която изобразява момиче участващо в проект за предубежденията, които околните имат към млади с наднормено тегло е една от участващите работи в конкурса за фотографската награда „Тейлър Уесинг”.

Снимката на момичето нарачено просто Челси е направена от фотографката Аби Трейлър – Смит (родена в Южен Уелс) на благотворителен проект в Шефилд.

Работата се бори заедно с момиче на лов, наркотично зависими близначки и интимна снимка на съпругата на фотографа. Наградата е от 12,000 лири и победителят ще бъде обявен на 9 ноември 2010г.

Фотографията на Трейлър – Смит е една от серия снимки на проекта „Shine”.

„Докато си говорихме какво е да живееш с предразсъдъците да си с наднормено тегло, които идват от страна на околните погледнах настрани, за да сменя филма на апарата ми. Когато се обърнах снимката беше там. Бях заснела един кадър”, разказва фотографката, която се е научила да снима, докато е следвала право в колеж „King's” в Лондон.

Други участници в конкурса са : снимката на Дейвид Чанселър, която представя 14 годишно американско момиче на лов в Южна Африка; работата на Джефри Стокбридж изобразяваща две наркотично зависими близначки от САЩ и творбата на гръцкия фотограф Панайотис Лампру с портрет на жена му.

Експозиция на 60 избрани фотографии ще бъде представена от ноември 2010г. до феврури 2011г. в Националната Портретна галерия в Лондон.


Фотографията на Аби Трейлър - Смит
Фотографията на Аби Трейлър - Смит
Фотографията на Панайотис Лампру, детайл
Фотографията на Панайотис Лампру, детайл
Фотографията на Джефри Стокбридж
Фотографията на Джефри Стокбридж
Фотографията на Дейвид Чанселър
Фотографията на Дейвид Чанселър
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!