НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Голотата през призмата на модния фотограф Марио Тестино (21.09.2010)
Музеят „Тисен-Борнемиса” в Мадрид откри първата експозиция в страната, на фотографа от Перу Марио Тестино.

До 9 януари 2011г. изложбата „Todo o Nada” („Всичко или нищо”) представя 54 снимки показващи двете идеи, които съставят работата му – модата и голотата. Зрителите ще могат да видят лични произведения на автора; модни фотографии за известни списания като Вог, Венити феър, списание V, Allure и The Face, както и неиздадени работи направени специално за събитието. Всички негови творби съчетават аналоговата фотография с дигиталната.

За Марио Тестино същността на експозицията е в наблюдението на процеса и уплитанията, с които се свързва актът на събличане на нечии дрехи. „Пътешествие от висшата мода до голотата заедно с междинния процес, който съдържа в себе си разкриване на формата”, разказва авторът за идеята си.

Напомняйки „Голата маха” на Франсиско Гоя, Тестино облича топ модели, актриси и знаменитости с изключително екстравагантни облекла, които по един театрален начин разкриват голотата си.

Друга част от концепцията на събитието е и да се създаде диалог между творбите на фотографът и останалите изложени произведения.

„Да излагаш в музей като Тисен-Борнемиса заедно с невероятната му колекция е привилегия за всеки съвременен артист...повечето от произведенията и творците, които присъстват в музея са повлияли на работата ми и са ме вдъхновявали. Музеят е забележителен, не само заради ценната колекция, която притежава, но и за пространството, което кара да изпъкнат работите на всеки товрец”, обяснява Тестино.

Сиена Милър, Американски Вог, 2007г.
Сиена Милър, Американски Вог, 2007г.
Марио Тестино пред една от фотографиите си
Марио Тестино пред една от фотографиите си
Кейт Мос, 2008г.
Кейт Мос, 2008г.
Клаудия Шифър, 2008г.
Клаудия Шифър, 2008г.
Наталия Водянова, 2007г.
Наталия Водянова, 2007г.
Наталия Водянова, 2009г.
Наталия Водянова, 2009г.
Саша Пивоварова, 2007г.
Саша Пивоварова, 2007г.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!