НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Едмонд Демирджиян в Хасково (23.09.2010)
Ретроспективна изложба на покойния вече български художник и музикант Едмонд Демирджиян се открива в галерия "Форум" в Хасково. Експозицията е част от провеждащия се в същото време джазфестивал, който се ежегодно провежда в града.

Освен това галерия "Форум" взима участие и в организираната от фондация "Отворени изкуства" проява "Нощ на галериите и музеите" (24-25.09.2010г.), която се провежда почти в цялата страна. А в Градската художествена галерия "Атанас Шаренков" по време на събитието ще бъдат представени кратки документални филми, свързани с дейността на популярни автори и тяхното изкуство.

Едмонд Демирджиян (1951-2009г.) завършва Стенопис в Художествената академия в София през 1978г. Организирал е множество самостоятелни изложби в Ню Йорк, Рим, Виена, Брюксел, Стокхолм, Линц и др.. Работи в областта на рисунката, колажа, живописта и графиката.

Носител е на награда на американската фондация "Полък-Краснер" за творци с особени заслуги в изкуството, а през 2006г. художникът спечелва наградата на София за изключителни заслуги в областта на изкуството и културата.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!