НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Европейският ден на езиците в София с богато посрещане (24.09.2010)
На 26.09.2010г. от 11 до 16 часа в градинката пред Народния театър „Иван Вазов” за пръв път в България културните представителства на десет страни ще посрещнат заедно Европейския ден на езиците.

В събитието ще вземат участие Австрийското посолство, Британският съвет, Чешкият културен център, Френският институт, Гьоте-институтът България, Унгарският културен институт, Институтът „Сервантес”, Образователният отдел при Посолство на Испания, и партньорът ни - Руският културно-информационен център.

Организирани са викторини, награди за публиката, образователни програми на чужди езици, дескусии с представители на различни културни центрове, както и консултации за най-добрите възможности за учене на езици.

В Европа се говорят над 200 различни езика, като към тях се добавят и още други на онези европейски граждани, чиито корени са от други континенти.

Няма пределна възраст дасе научи нов език и да се усети богатството на думите. Европейският ден на езиците се чества от 2001 г., след успешното провеждане на Европейската година на езиците.

Съветът на министрите при Съвета на Европа реши този ден да се отбелязва ежегодно и да подкрепя многоезичието в Европа.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!