НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Кутията на Пандора в творбите на Дарина Цурева и Георги Георгиев (29.09.2010)
От 8 октомври 2010г. художничката Дарина Цурева и фотографът Георги Георгиев представят една съвместна изложба част от проекта им „Кутия”.

Реализацията на проекта им е отнела цели 10 месеца като ограничения единствено съществуват в броя и размера на творбите – по 10 на човек до 100х70 см.

Самото подзаглавие „Различия в еднаквостта” разкрива целта и идеята на мероприятието. Тя е да се разкрие далечният и близкият подход на работа на различни автори при реализация на една единствена дума дошла наум на един от участниците – Дарина Цурева.

По време на творческия процес двамата автори са се изолирали един от друг, за да не се получат дублажи и влияния. Аналогична на мита за Кутията на Пандора експозицията се опитва да покаже надеждата, която остава последна по един земен и буквален начин.

Дарина Цурева е родена през 1959г.. Живее и работи в София. Завършила Художествената академия, специалност „Живопис”. Участва в изложби в България, Франция, Австрия, Германия и др. Нейни творби са притежание на частни колекции в България, Гърция, Германия, Франция, Испания и САЩ.

Георги Георгиев е роден през 1963г. и също работи в София. Участва в множество фотографски изложби и конкурси в България.

Изложбата ще продължи до 22 октомври 2010г. в галерия книжарница София Прес.


Дарина Цурева -
Дарина Цурева - "Без име"
Георги Георгиев -
Георги Георгиев - "Приказка за пепеляшки"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!