НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
На животните с любов (29.09.2010)
Носорози, мечки, птици, гущери, оживяват в картините на наши художници в една изложба, посветена на Международния ден на животните - 4 октомври. Столичната галерия „арт Муза” е събрала творби на близо 20 български автори, влюбени в дивото царство. Сред тях са Аменун Женева, проф. Драган Немцов, доц. Константин Марков, Мариана Кънева, Искрен Семков.
Ние имаме общ дом – Земята, пише галеристката Николинка Климукова , да не забравяме връзките си с природата и останалите нейни обитатели – призовава тя.
Експозицията е едно напомняне за глобалното затопляне, което води до изчезването на десетки видове, за вината, която всеки човек носи пред природата. Тя ни кара да се замислим за миг над консуматорската ни същност и да се попитаме „имаме ли нужда от всичко, което купуваме”?
Галерия Арт Муза
„Животните с любов”
София, ул. „11 август” 23

Аменун Женева,
Аменун Женева, "Панда"
Аменун Женева,
Аменун Женева, "Носорог"

"Синьо и червено", произведение от изложбата "Животните с любов"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!