НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
4 картини продадени на аукцион на "Аполон и Меркурий" в Плевен (02.10.2010)
Четири от първоначално обявените 66 картини бяха продадени на търга на „Аполон и Меркурий” в Плевен на 30 септември 2010. Те са рисунка на Евгени Босяцки, която тръгна от 0 лева и се продаде за 90, опакована работа на Марко Марков /крайна цена 80 лв/, „Пейзаж в червено” на Николай Илиев /100 лв/ и „Край морето” на Иван Антонов /1000 лв/.

Това беше първото наддаване, организирано от „Аполон и Меркурий” след ареста на собствениците Игор Марковски и Димитър Фицов по време на аукцион в грандхотел „София” на 28 май 2010. Тогава униформени полицаи нахлуха по време на търга в залата, разпитаха клиентите, задържаха и пуснаха под гаранция организаторите. Причината, изтъкната тогава бе неспазването на новия закон за културното наследство, фирмата няма лиценз за търговия с културни ценности и произведенията не бяха минали през задължителната идентификация.

Макар все още да нямат нужните документи , „Аполон и Меркурий” решиха да опитат втори път. На 30 септември те предложиха само картини, по-млади от 50 години и не отговарящи на дефиницията за „културна ценност”. По този начин те пропуснаха задължителната идентификация и липсата на лиценз не бе от значение. Арести нямаше.
 

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!