НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Шипка 6 представя "Шесто Международно Триенале на Сценичния Плакат" (12.10.2010)
До 5 ноемвдри 2010г. всички изложбени зали на галерията на СБХ, „Шипка 6” в град София са домакини на шестото международно триенале на сценичния плакат.

Под патронажа на кмета на столицата – г-жа Йорданка Фандъкова тазгидшното издание показва 300 автори от 49 страни с повече от 480 плаката.

След 6 издания и 16 години събитието вече е определящо за тенденциите и посоките в дизайна в световен план.

За първи път тази година младите български автори са над 50, което доказва, че необходимостта от подобно начинание е значителна.
Сред представителите на нашата страна са главно студенти или току що завършили НХА (Национална Художествена Академия) в катедрите „Плакат и визуална комуникация” и „Рекламен дизайн”.

Сред международното жури изпъкват великолепни и признати автори, водещи имена в световния графичен дизайн.
Те са представители на известни национални школи от Полша, Франция и Финландия и като професори по плакат са с множество последователи и ученици.

Поканени на мероприятието са и основателите и ръководители на две от най-авторитетните международни изложения за плакат – Лех Майевски от Международното биенале на плаката във Варшава, Полша и Фил Рисбек професор в университета в Колорадо и водеща фигура в организацията на престижното Международно биенале на плаката в Колорадо, САЩ.

Кирил Златков
Кирил Златков "Театърът, Това съм аз"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!