НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
600 хиляди паунда за голото тяло на бременната Джери Хол (17.10.2010)
Продажби за 13,3 милиона пануда реализира аукционна къща „Сотбис” по време на търга, посветен на съвременното изкуство и най-вече на тазгодишното издание на артапанаира Фрийз Лондон. Аукционът предложи 39 произведения, от които само четири останаха без купувач. Целта на събитието бе от една страна да се възползва от колекционерите и холивудските знаменитости, пристигнали за Фрийз /и най-вече за съпътстващите партита/, от друга, да привлече още повече хора в града по време на панаира. Състезанието между Фрийз и френския му конкурент Фиак, който стартира идната седмица накара всички лондонски галерии и тръжни къщи да подсилят своята програма.
 
Най-скъпото продадено произведение бе картината „Диаментени Прашни Обувки” на анди Уорхол – продадена за 1,553 млн. паунда. Други произведения, купени на цени над 1 млн паунда бяха творбите на Лусио Фонтана, Андреас Гурски, Франк Ауербах
 
Голото тяло на бременната в осмия месец Джери Хол, рисувано от Лусиан Фройд смени своя собственик срещу 601 хиляди паунда. Колекцията от 15 творби, собственост на бившата съпруга на Миг Джагър, бе сред атракциите на аукциона. Само четири от нейните творби останаха непродадени . това бяха работи на Георг Базелиц, Гилберт и Джордж, анди Уорхол и Франческо Клементе.
 
Следващият силен търг на Сотбис е на 7 ноември в Ню Йорк, когато ще се предлагатпроизведения от импресионизма.
Анди Уорхол, Прашни Диамантени Oбувки, 1980 - рекорд на аукциона
Анди Уорхол, Прашни Диамантени Oбувки, 1980 - рекорд на аукциона
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!