НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Frieze в цифри (20.10.2010)
Над 1000 чаши шампанско продаде Марк Хикс в ресторанта и бара на един от най-големите панаири за изкуство в Европа, лондонският Фрийз. 173 галерии от 29 държави взеха участие в арт изложението и повечето от тях се похвалиха, че  над 60% от донесените произведения няма да бъдат върнати обратно в галериите. 35 съвременни творби на стойност 13,3 млн паунда продаде аукционна къща Сотбис на търг, организиран специално за изложението. 11,5 млн паунда пък записа в приходите си Кристис една вечер по-късно.
 
Панаирът бе разположен върху 200 000 квадратни фута, а 60 паунда бе цената на билета за четирите дни на изложението.
 
Никой не преброи знаменитостите, посетили Фрийз, но със сигурност бяха повече от досегашните години. Една от причините за това бе търгът на „Сотбис”, на който бившата съпруга на Миг Джагър Джери Хол  продаде 13 картини от своята колекция на стойност над 6,5 млн. паунда. Стивън Спилбърг, Кевин Спейси, Клаудия Шифър, Джон Галиано бяха сред гостите на изложението и на безкрайните съпътстващи партита, които завършваха в ранните часове на следващия ден в Бунгало номер 8 на Ковънт Гардън.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!