НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Произведения на цени от 50 до 3000 паунда на изложение в Лондон (21.10.2010)
Едва затворили Фрийз, един от най-големите панаири в Европа за съвременно изкуство, в Лондон се открива ново изложение – този път наречерено Достъпен Арт Панаир (Affordable Art Fair).  Между 21 и 24 октомври в Battersea Park  си дават среща 120 галерии от цял свят и над 10 000 ценители на съвременното изкуство.
Условието, което всички участници спазват задължително е да не предлагат произведение на изкуството  по-скъпо от 3000 паунда.
 Достъпното изложение стартира през 1999 по идея на Уил Рамси и Обществото за съвременно изкуство в Лондон. Изхождайки от тезата, че не цената прави едно произведение арт творба, те решават да предложат нещо и на хората без големи възможности. Изнедадващото обаче е, че тук се стичат не само обикновени почитатели, решили да си купят нещо, но и десетки големи колекционери, решили сами да открият бъдещите звезди.
А и всички скъпи артисти някога са се предлагали на тези цени, разсъждават организаторите на панаира. Така ако сте имали нюх през 1999 от тук щяхте да си купите някои от авторите, чиито цени днес надминават стотици хиляди паунди.
В момента изложението се смята за водещо събитие в съвременното изкуство, защото от него именно стартират младите артисти, чиято слава предстои. Панаирът включва специална изложба за току-що завършили арт художници, където в неформална атмосфера всеки може да разговаря с артистите и да направи контакти с бъдещите звезди.
Освободен от блясъка на Фрийз, Фиак и Арт Базел, Достъпният Панаир всъщност се превърна в новото място за истинското изкуство, коментираха британските медии.  Тук няма да срещнете Кевин Спейси и Стивън Спилбърг, които пиеха своето шампанско на Фрийз, или Брад Пит и Анджелина Джоли, редовно пазаруващи на Арт Базел. Но затова пък всички истински колекционери са тук – за да открият сами бъдещият Мураками и Деймиън Хърст, а не да чакат някой да им го покаже. Атмосферата е свободна и неформална – холивудските знаменитости карат дори най-скандалните артисти да се стягат пред славата им и да се държат особено. Тук всеки играе себе си.
Обществото за съвременно изкуство в Лондон е един от организаторите на изложението. Именно то контролира строго произведенията и галериите, допуснати за участие в панаира.  Тази бариера осигурява на клиентите спокойствието , че тук ще намерят качествено произведение на изкуството макар и на цени между 50 и 2500 паунда.Над 10 000 посетители влизат в Battersea park всяка година с цел да си вземат съвремнна творба. По време на изложениет се изнасят много беседи за начинаещи колекционери.
Малка Червена Шапчица на Шоми Нисим е сред най-скъпите творби на панаира, предложена за 2900 паунда
Малка Червена Шапчица на Шоми Нисим е сред най-скъпите творби на панаира, предложена за 2900 паунда
Произведение на Хий Сеунг Сунг от изложбата на току-що завършилите млади артисти
Произведение на Хий Сеунг Сунг от изложбата на току-що завършилите млади артисти
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!