НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Деймиън Хърст и Аниш Капур - най-скъпо продадените артисти на Фрийз, Лондон (23.10.2010)
Повечето от 173-те галерии, взели участие в лондонското изложение Фрийз отчетоха най-големите продажби от 2003 досега. Ето  най-добрите резултати на артистите пред последната седмица в Лондон:
Галерия „Белият Куб” продаде „Истинският артист помага на света като разкрива мистични истини” на Деймиън Хърст за 3,5 млн паунда.
Галерия „Тадеуш Рошпак” се раздели с картина на Джордж Базелиц срещу 630 хиляди паунда.
„Лисън галери” Лондон продаде за 800 хиляди паунда скулптура на Аниш Капур от черно фибростъкло и за 200 хиляди тиражна работа на Капур.
За 750 хиляди паунда се откупи скулптура на Пол МакКарти от чисто новата галерия Hauser & Wirth, която се откри в Лондон в седмицата на Фрийз. Същият салон продаде за 300 000 паунда работа на хартия от Елън Галангър.
За 850 000 долара бе продадена живопсната работа „Доказателство” на Люк Тайман от нюйорксият салон „Дейвид Зуирнър”.
От видеата най-скъпо се продаде „Жълт филм” на Тони Корнад. Американски музей купи творбата срещу 150 хиляди паунда. Почти всички европейски модерни музеи също си купиха по нещо от Фрийз.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!