НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Рисунка на Борис Георгиев на търг в Италия за 5 000 евро (04.11.2010)

Рисунка на Борис Георгиев (1888-1962), един от най-търсените на пазара български художници, излиза на търг на 16 ноември в италианския град Бреша. „Портрет на мъж”, създаден през 1945 г. е предложен на цена между 4000 и 5000 евро. Аукционната къща е Casa d'Aste Capitolium. Произведението е рисувано с червена креда и акварел и е с размери 47х37,5 см.

Борис Георгиев е сред най-скъпите български автори не само на нашия пазар, но и в Европа. Негови живописни картини почти не се появяват за продан, а рисунките му вървят на цени между 5000 и 7000 долара на запад, което е изключителен рекорд в тази техника за наш автор. /През 2007 пак творба с креда „Senza Titolo” бе продадена на търг в Италия за 7 312 долара.

У нас в последните 3 години не са излизали на търгове работи на Борис Георгиев, а колекционерският интерес към него е огромен.

Борис Георгиев е изключителен майстор на линията, а творбите му са с подчертано лирично и философско звучене. Работи предимно с цветни моливи, пастел и техника, напомняща мокрото фреско.
 

Портрет на Мъж, детайл
Портрет на Мъж, детайл
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!