НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Пазарът на изкуството достъпен за всеки? (10.01.2011)
A&F Markets създадоха Art Exchange, първия стоков обмен за изкуство, отворен за всеки, който иска да инвестира в нов и крайно интересен актив. Сайтът е факт от 10 януари 2011г. и е отворен от 6ч. сутринта, всеки работен ден. Компанията е базирана във Франция и се позовава на френския закон. Позволявайки на публиката и на институциите да купуват дялове от произведения на изкуството през този арт маркет, Art Exchange ще превърне инвестирането в изкуство в атрактивно, просто, бързо и прозрачно занимание.
Основателят на A&F Markets, Пиер Накин обяснява, че целта му е да отговори на искането на финансовия пазар, като създаде възможност за лесно инвестиране във високо търсен актив, което до сега не е било възможно. Чрез прозрачността и улеснените процедури, от които пазарът на изкуството има нужда, той вярва, че са открили правилната формула, която ще позволи на много по-широка публика да инвестира в изкуство.  
Освен това, пазарът на изкуството е отделен от главния икономически кръг. Смесицата от дълготрайна сигурност и бърза печалба го превръща в интересен актив, който в бъдеще ще бъде проучван от много инвеститори, предвиждат от  A&F Markets.
Art Exchange ще започне своята дейност със скромна селекция, но от  изключителни произведения на изкуството, както и с подкрепата на няколко галерии. Сред произведенията са епична инсталация на Майк Кели, грандиозна картина от Дубосарски и Виноградов, както и впечатляващи скулптури от творци като Ричард Тексие и Анселм Кифер. „Селекцията от творби е върхова”, уверява Анри Жобе-Дювал, съосновател на FIAC и предишен съдиректор на ArtParis. „Art Exchange ще осигури голям и разнообразен избор от висококачествени произведения на изкуството, представящи интересите на сегашния пазар на изкуство. Следователно, това окуражава инвеститорите, че те влагат своите средства в исторически произведения”.
 
Чрез уеб сайта - www.aexchange.net, всеки ще може да има достъп и възможност да се консултира относно наличния списък с произведенията на изкуството, всяко едно, от които е автентично и сертифицирано. Всяко произведение е придружено от списък с презентациите, финансовия прогрес, както и фактологична информация за художника и пазара на изкуството като цяло. Освен това, всеки клиент ще има опцията да зададе „напомняне”, чрез което ще бъде периодично информиран за състоянието на произведенията на изкуството, които е избрал.
Скулптура на Ричард Тексие
Скулптура на Ричард Тексие
Картина от Дубосарски и Виноградов
Картина от Дубосарски и Виноградов
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!