НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложба на един най-известните представители на сюрреализма – Жоан Миро, е представена от галерия Connaught Brown в Лондон (03.05.2011)

На 3 май галерия Connaught Brown, Лондон,  ще покаже на вниманието на арт любителите изложба на един от най-известните представители на сюрреализма - Жоан Миро. Експозицията представя 20 творби на испанския автор. Всички изложени произведения са оригинали, предоставени от фондовете на различни световни музеи. Творбите са изпълнени в смесена техника – гваш, акварел, пастел, молив. Представена е и една монотипия на Миро. Цените варират от 350 000 € до 2 милиона €.

Жоан Миро е един от най-значимите представители на абстрактното и сюрреалистично направление в изкуството на 20 век.

Манифестът на сюрреализма”, публикуван през 1924 г. от Андре Бретон, оказва изключително силно влияние върху испанския автор. Един от основните принципи на сюрреализма, свързан с използването на образи от сънищата, става основен източник на вдъхновение за художника. Без да е официален член на сюрреалистичното движение, Жоан Миро има свободата да експериментира с всички стилове, без да прави компромиси със собствения си маниер на работа. Той не робува на художествени течения и запазва своята автономия до края на творческия си път. Миро създава предимно литографии, живописни пана, стенописи, скулптури, керамика, витражи.

Жоан Миро е един от най-продаваните съвременни художници. Най-голямата колекция от творби е „Фондация Жоан Миро“ в Барселона. Стойността на всяка от неговите работи се оценява от 250 000 до 8 милиона щатски долара.

Изложбата на Жоан Миро в галерия Connaught Brown, Лондон, ще продължи до 28 май.

Personnage
Personnage
Par Avion
Par Avion
Femme, oiseau, étoiles
Femme, oiseau, étoiles
Deux personnages
Deux personnages
Composition à la lune rouge
Composition à la lune rouge
Composition
Composition
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!