НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
15 страни взимат участие в тазгодишния, седми поред арт форум -„Preview Berlin - The Emerging Art Fair” (19.08.2011)

Тази година най-старото и най-малкото от трите летища на германската столица - „Темпелхоф”(Flughafen Berlin-Tempelhof), ще бъде домакин на арт изложението „Preview Berlin - The Emerging Art Fair”. То ще се проведе между 9 и 11 септември и ще събере на едно място млади творци, галеристи и колекционери от 15 страни.

В Hangar 2 на летището, което не работи от края на октомври 2008 г., ще представят своите артисти и колекции общо 61 изложители. Два от проектите ще бъдат експонирани на самата писта. Това ще са инсталациите на „Video Art Box” от израелското арт изложение „Fresh Paint”, което се провежда в Тел Авив и на „Focus Academy” - платформа от „Preview Berlin”, насочена към студентите по изкуствата. За първи път тази година фокусът на арт форума е насочен към участниците на Източна Европа.

От 2007 г. изложението в Темпелхоф се провежда в Hangar 2, като през 2010 г. то беше посетено от 12 хиляди души. Тази година очакванията са броят на посетителите да бъде по-голям или поне същият, въпреки че е седмо издание на арт форума, което според някои вярвания, е „рискова” възраст, шегуват се организаторите.

Ръководството на „Preview Berlin” се избира от самите участници, които участват и при определянето на богатата съпътстваща програма, включваща семинари, дискусии, лекции и срещи с някои от водещите имена на съвременния арт пазар.  

Арт панаирът е създаден през 2005 г. от берлинските галеристи Кристиан Ярмушек, Рюдигер Ланге и художника Ралф Шмид.

В „Preview Berlin 2011” ще вземат участие галерии, колекционери, както и утвърдени художници от Австрия, Дания, Франция, Германия, Великобритания, Унгария, Латвия, Израел, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния, Словения, Испания и Швейцария. Посетителите на изложението ще видят и творби на студенти от университета Bauhaus във Ваймар, Академията за изящни изкуства и дизайн Muthesius в Кил, Академията за изобразителни изкуства в Нюрнберг и др.

Courtesy Galerie Leuenroth, Frankfurt am Main
Courtesy Galerie Leuenroth, Frankfurt am Main
Courtesy Galerie Suvi Lehtinen, Berlin
Courtesy Galerie Suvi Lehtinen, Berlin
Courtesy KANT Galleri, Esbjerg
Courtesy KANT Galleri, Esbjerg
FSB
FSB
Grit Schwerdtfeger, Berlin
Grit Schwerdtfeger, Berlin
logo Preview Berlin 2011
logo Preview Berlin 2011
Susann Zielinski and Tim Adler aka Z.U.P.A., Berlin
Susann Zielinski and Tim Adler aka Z.U.P.A., Berlin
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!