НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Имението, където Пабло Пикасо е прекарал последните години от живота си, ще бъде предложено на търг от „Кристис” (22.08.2017)
Имение в Южна Франция, в което е живял испанският художник Пабло Пикасо, ще бъде предложено на търг от аукционна къща "Кристис" през есента с начална цена 20,2 милиона евро.

Художникът е прекарал в дома времето в периода 1961-1973 г. Именно през 1961 г. Пикасо се жени за Жаклин Рок. Тя става една от най-любимите му музи и само за една година той рисува над 70 нейни портрета. Той посвещава на втората си съпруга повече творби, отколкото на всяка от другите си големи любови. Пабло Пикасо умира на 8 април 1973 на 92 години. Жаклин не позволява дори на дъщерите на художника – Клод и Палома да присъстват на погребението. 13 години по-късно, в навечерието на негова изложба, Жаклин се самоубива.

Пикасо купил вилата през 1961 г. и после построил към нея огромна тераса, която оборудвал като свое студио. Имението има 15 стаи, 12 бани и басейн. На територията му има изграден и тенис корт. Къщата се намира в Мужен на Френската Ривиера. Общата площ на имението е 1700 квадратни метра.

Състоянието на къщата е много запазено. Потенциалните купувачи ще могат лично да се уверят в това по време на предстоящите огледи, планувани за 22 и 29 септември. Търгът ще бъде проведен на 12 октомври.
 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!