НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Обемна експозиция на Аниш Капур украсява градините Кенсингтън в Лондон (29.09.2010)
Едно събитие организирано от лондонската галерия „Сърпънтайн” (Serpentine) и „Ройал Паркс” представя един от най-известните скулптори в света Аниш Капур със серии от нови и непоказвани творби.

Конструирани от силно отразяваща неръждаема стомана, гигантските огледални повърхности с извита форма създават илюзията за изкривяване на заобикалящата ги среда, съобщи Serpentine.

Експозицията продължава до 13 март 2011г. и е първата с такъв обем в градините Кенсингтън след изложбата на Хенри Мур през 1978г.

Уникалните скулптури могат да бъдат видяни от голяма дистанция като създават контраст и отразяват променящите се цветове, времето и листата по дърветата. Въпреки големия си мащаб работите приличат на просто отражение на заобикалящата ги среда : небето, дърветата, водата, дивият живот и сменящите се сезони. Изкривяването в огледалните повърхности кара зрителите да усетят връзката между самите скулптури и природата наоколо.

Аниш Капур е роден в Бомбай през 1954г. и живее в Лондон от началото на 70-те, когато завършва „Колеж за изкуства Хорнси” и „Училище за изкуства и дизайн Челси” . През последните 20 години Капур има множество експозиции в Лондон и по света. Семостоятелните му изяви включват „Кралската художествена академия”, Лондон (2009г.); „Институт за съвременно изкуство”, Бостън (2008г.); „галерия Тейт”в Лондон (1990г.) и много други.

 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!