Основни данни
Галерия "Сезони"


Галерия


Галерия „Сезони” е сред най-успешните и посещавани наши салони. Създадена преди 15 години, тя работи еднакво добре с модерни и класически форми в изкуството, интересувайки се единственото от качеството на излаганите произведения. В салона могат да се видят както експозиции на Лика Янко, Александър Мутафов, Димитър Казаков, така и суперсъвременни пърформанси на американската група C.L.U.E., първите оригинали на Кристо – Христо Явашев у нас и пр.
Галерията представя ексклузивно някои от най-интересните наши художинци като Магда Абазова, Боян Кирков.
Тук правят своите първи експозиции в родината си много наши автори, заминали да търсят своя път извън България. Галерията ангажира изкуствоведи, открива забравени имена от българската артистория (Цветана Щилянова), ортанизира лекции и беседи с образователна цел и с цел да повиши критерия на българската публика.


Галерия „Сезони” се намира на ул. „Кракра” 2А – Дом на културата „Средец”. Тя е открита на 23 септември 1993. В продължение на 15 години салонът защитава професионализма в изкуството и отказва да разделя художниците на ваши и наши. Мениджърът Маргарита Видралска действа успокояващото на всички страсти, бушуващи сред нашите творци, подкрепя ентусиазма и никога не се отказва да представи интересни предизвикателства в салона.
От 2008 е създадена аукционна къща „Сезони Форум” – която, според класацията на вестник „Труд” за изминалата 2008 прави най-успешните търгове в България.
 

Виж още интервю с галеристката Маргарита Видралска: Българи купват скъпи картини, но в чужбина

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!