ARTPRICEBG В ПРЕСАТА
<< 123 >>
SOS, ФАЛШИФИКАТИ! ИЛИ ЗА ПРЕДСТОЯЩАТА ИЗЛОЖБА НА ARTPRICE.BG
Със заглавие „SOS, фалшификати!” академик Светлин Русев разказва във вестник „Труд” подробности за предстоящата изложба на artprice.bg  „Фалшификати и оригинали”.
Художникът е поканен за консултант на експозицията, която за първи път ще извади на светло някои от ментетата на пазара и ще разкрие главните посоки, в които авторите на фалшификати мамят клиентите. В изложбата са включени и няколко фалшификата , създадени по картини на Светлин Русев. В интервюто във вестник „Труд” той разкрива и как артдилъри преподписват картини – творба на Данчо Кацамунски се предлага като произведение на Давид Перец.
 
Експозицията се концентрира върху фалшификата не само като част от пазара, но и като мястото му в историята на изкуството. Чрез сравнение между оригинала и ментето ние по-ясно виждаме качествата на истинския художник. Всяка сериозна изкуствоведска теза се гради върху съпоставката, време е и ние да започнем да четем своята история на изкуството по този начин.
 
Изложбата „Фалшификати и оригинали”  поставя още един много сериозен проблем на нашия пазар, свързан с наследниците. Децата и внуците на нашите художници, придобили права над произведенията на техните родители, също се изказват или дават „сертификати” за автентичност за творбите на техните родители. Тяхното мнение често е в конфликт с това на изкуствоведите. Кой лъже? Този проблем изложбата също ще се опита да реши.
 
В нея ще бъдат показани и спорни картини – произведения с високи художествени качества, атрибутирани като Генко Генков или Димитър Казаков, за които обаче изкуствоведите са разделени – една част от специалистите твърдят, че са автентични, други, че не са. Прави ли това атрибутиране една творба по-малко ценна и интересна? Та нали всички средновековни майстори са били анонимни?  Публиката ще трябва да реши сама за себе си някои от въпросите.
Няколко изключителни картини с все още неизяснено авторство ще поставят този и други проблеми пред публиката.
Прочети цялото интервю тук
 
 
SOS
SOS
SOS, фалшификати
SOS, фалшификати
Фалшификат по картина на Светлин Русев, кръстен
Фалшификат по картина на Светлин Русев, кръстен "Пейзаж от Рупите"
Светлин Русев,
Светлин Русев, "Балчик", оригиналът, по който вероятно е правен фалшификатът "Пейзаж от Рупите"
Натюрморт на Йордан Кацамунски, преподписан от арттърговец като Давид Перец
Натюрморт на Йордан Кацамунски, преподписан от арттърговец като Давид Перец
Фалшификат по Паскин
Фалшификат по Паскин
Гола пред огледалото, оригинал на Жул Паскин
Гола пред огледалото, оригинал на Жул Паскин
ДЕСЕТОТО ИЗДАНИЕ НА НАЙ-ПРЕСТИЖНИЯ ФОРУМ ЗА СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО В АМЕРИКА: „ART BASEL MIAMI BEACH” ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ПЕРИОДА 1 – 4 ДЕКЕМВРИ

Тази година международното арт изложение „Art Basel Miami Beach ще отпразнува своята десета годишнина от създаването си. От 1 до 4-ти декември Маями Бийч, Южна Флорида, ще се превърне в магнит за колекционери и любители на съвременното изкуство. Тази година ще бъдат представени 260 от водещите галерии от Северна Америка, Европа, Латинска Америка, Азия и Африка, излагайки повече от 2,000 артисти от ХХ и XXI век.

Международното изложение е „роднина” на най-престижния форум за изкуство Art Basel”,  провеждащ се в Швейцария. От своето основаване преди 10 години сцената на изкуството в Маями започва да се развива с огромни темпове.

Миналата година изложението привлече над 46,000 посетители. Съвременното изкуство, филмите, перформънсите  и партитата не привличат единствено колекционери, но и любители на изкуство,  туристи и много други, които искат да видят и да бъдат видени.  Живопис, скулптури, инсталации, графики, фотография, видео-арт, перформънси, дигитално изкуство ще бъдат представени от различните галерии, както и от сателитни фестивали, експозиции на открито и частни представяния. 

Видео арт инсталация ще бъде прожектирана върху 650 кв. м. фасада на Новия Световен Център (New World Center), проектиран от архитекта Франк Гери.  

Нововъведението, което ще отпразнува юбилея на „Art Basel Miami Beach”, е сътрудничеството с „Bass Museum of Art” по отношение на публичния сектор, благодарение на което ще бъде възможно трансформирането на „Collins Park” с уникални произведения и перформънси, дело на водещи артисти. Безплатно посещение за публиката ще бъде възможно за специални събития и перформънси по случай 10-тата годишнина.

Ще бъдат представени произведения на Деймиън Хърст, Пабло Пикасо, Антъни Гормли, Александър Калдер, Рой Лихтенщайн,  Хенри Мур,   Робърт Раушенбърг, Робърт Индиана, ранни фотографии на Анди Уърхол и много други.

Пресата, както и избрани колекционери, и ВИП гости ще имат възможността да разгледат изложението още на 30-ти ноември.

https://www.shoesincrease.com/ Replica watches
.
.
Art Basel Miami Beach
Art Basel Miami Beach
Art Basel Miami Beach 2007
Art Basel Miami Beach 2007
Damien Hirst - Sensation, 2003
Damien Hirst - Sensation, 2003
Antony Gormley-Kelly  - New York
Antony Gormley-Kelly - New York
SOS, ФАЛШИФИКАТИ! ИНТЕРВЮ НА СВЕТЛИН РУСЕВ ВЪВ В. "ТРУД" ЗА ИЗЛОЖБАТА НА ARTPRICE.BG

Академик Светлин Русев разкрива във в. Труд подробности за изложбата, Фалшификати и Оригинали на най-големия сайт за изкуство artprice.bg. Художникът е поканен за консултант на първата мащабна експозиция, която ще извади наяви фалшиви картини, циркулиращи на нашия пазар.

Цялото интервю тук: SOS, фалшификати!

ARTPRICE.BG ОРГАНИЗИРА ПЪРВАТА ИЗЛОЖБА С ФАЛШИВИ КАРТИНИ У НАС

Вестник "Труд", 29 май - "Познай ментето" 

Нада НЕШЕВА

Изложба вади на показ фалшификати и мистификации от родния пазар

Познай Ментето, в. Труд, 29 юни
Познай Ментето, в. Труд, 29 юни
Познай Ментето, в. Труд, 29 юни, 2010
Познай Ментето, в. Труд, 29 юни, 2010
Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!