НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Седмица на изкуството в Ню Йорк (22.02.2010)
От 3 до 7 март 2010 г. жителите и посетителите на Ню Йорк ще могат да се насладят на колоритното събитие, наречено Armory Arts Week. Всяка година през март Ню Йорк става сборно място на художници, галеристи, колекционери, критици и куратори от цял свят. Според британския вестник Гардиън „арт индустрията използва панаира за изкуство Armory Show като средство за справяне с икономическата криза“.
Популярността на събитието надхвърля границите на Ню Йорк. Проведено през 2007 г. социологическо проучване показва, че 56% от общо 52 000 посетители не са жители на града, а повече от 1/3 живеят извън САЩ. През 2009 г. участниците са били 43% европейци, 34% нюйоркчани, 11% американци не от Ню Йорк, 4% азиатци и 8% от друга нация.
Събитието ще бъде открито на 3 март 2010 в Музея за модерно изкуство в Ню Йорк (МоМА). Проявата неизменно включва вечери на изкуството, открити за обществеността ателиета, намалени входни такси за музеите, пърформанси, дискусии и арт купони. Забавлението на зрителите е основна цел на организаторите. Миналата година например посетителите на откриването танцуват под звуците на DJ сет на Джъстин Милър от DFA Records и гледат на живо експерименталната рок група Gang Gang Dance.
От 4 до 7 март 2010 панаирът ще се разположи в халетата на кейовете 92 и 94 в западната част на Манхатън. Кей 92 ще приюти международно съвременно и модерно изкуство. На кей 94 ще се проведе експозиция, посветена на американското изкуство през ХХ и ХХІ век. Реконструкцията на тези пространства по бреговете на река Хъдсън е започнала в края на 2009 г. След приключването на проекта през 2011 г. панаирът ще разполага с изложбена площ от около 30 декара.Armory arts week
Armory arts week
Armory arts week
Armory arts week
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!