НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
P A I N T I N G r a f f i t i (20.04.2010)
От 21 април до 10 май, софийската галерия „Аросита” ще представи една нестандартна изложба дело на художникa Васко Славков. За нейното създаване, той използва дигитален печат върху платно и спрей.

Експозицията е вдъхновена от графитите, заливащи ни с визуални образи, цветове и форми и неизбежно създаващи нова идентичност на градския пейзаж. Тяхната визуална изразност в някаква степен е насочена против системата и регулацията и работи почти в нелегалност, чрез маркиране на собствени територии за изява на художниците – райтъри. Силно повлияни от съвременната култура, тези художници „излагат” творбите си навсякъде около нас и понякога резултата е впечатляващ.

Вкарвайки детайли от тази образност в галерийното пространство, експонирайки ги като живописни картини и обвързвайки ги със стената чрез визуалното средство на уличните художници - спрея, Васко Славков прави опит да „регламентира” това изкуство чрез съдържащите се естетически и други послания в тях. С преминаване на границите от платното към стената се задава и въпроса за приемственоста мужду уличната арт сцена и обществото и има ли нужда това изкуство да излезе от тъмното и нерегламентирано пространство.
 
P A I N T I N G r a f f i t i
P A I N T I N G r a f f i t i
P A I N T I N G r a f f i t i
P A I N T I N G r a f f i t i
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!