НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Музеят “Виктория и Албърт“ в Лондон показва изложба, представяща как ще изглежда Европа след 2000 години (10.01.2017)

 Музеят “Виктория и Албърт“ в Лондон показва изложба, която представя бъдещето - как ще изглежда Европа след 2000 години. На дванадесет съвременни художници е възложена задачата да създадат творби, които показват човека през 4017 година. Откриването на изложбата ще се състои през следващия месец в Лондон. 

Музикални произведения, скулптури, направени от захар и книги в джобен формат, ще бъдат представени наред с други по-класически творби - всички те ще бъдат експонирани в различни пространства на целия музей. Изложбата е част от фестивалът “Collecting Europe”, който ще продължи една седмица - от 1 до 7 февруари.

Много от произведенията са отговор на наскоро състоялата се бурна дискусия по повод “Брекзит” - решението на Великобритания да напусне Европейския съюз. Друга част от творбите са отглас на избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ и общата тенденция за завръщане към национализма в целия свят. 

Директорът на V & A - Тим Рийв коментира, че посетителите ще имат възможност да видят "вълнуващи и провокативни инсталации", които ще бъдат поставени в постоянните експозиции на музея. Той казва още: "Изкуствата имат много важна роля в насърчаването на дебат около големите въпроси на деня. "Collecting Europe” е провокиращ мисълта проект, който се фокусира върху справянето с тези проблеми през призмата на изкуството и дизайна."

 
A visualisation of the '4017 Enacted' tour at the Victoria and Albert Museum
A visualisation of the '4017 Enacted' tour at the Victoria and Albert Museum
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!