НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Показаха проектите за скулптурен парк и изложбено пространство на френски колекционер с 300 годишна колекция (16.01.2018)
 Дългоочакваният скулптурен парк и изложбено пространство ще се отворят на остров край южния бряг на Франция на 1 юни. Едуар Карминяк, ръководител на френския инвестиционен фонд Carmignac Gestion, ще покаже своите притежания - колекцията Carmignac - на остров Поркерол, който се намира на около 35 мили от Сен Тропе.

"Посетителите ще открият съвременни произведения част от Carmignac Collection в красивата обстановка на национален парк, заедно с временни изложби, градина със скулптури и богата програма от културни събития", се казва в изявление в пресата. Художниците, представени в 300-годишната колекция, включват Анди Уорхол, Жан-Мишел Баския, Ел Анацуи и Жанг Хуан.

От селска къща, вила Carmignac, е превърната в изложбено пространство от 1500 квадратни метра; Скулптурите ще бъдат разпръснати в градината от 15 хектара на острова с дължина 7 километра (специални произведения за колекцията ще бъдат създадени чрез нова програма). Входните такси ще варират между 10 и 15 евро; местните жители, децата, художниците и студентите могат да посещават безплатно.

Едуар Карминяк обяви този проект още през 2012 г., според него "остров Поркерол с естествения си пейзаж и 100-годишните маслинови дървета предлага уникална обстановка за съвременни скулптури." През 2000 г. Карминяк създаде корпоративната фондация Carmignac; чийто директор е синът му Карл. Фондацията също така организира годишната награда Carmignac Photojournalism. На Art Basel тази година колекционерът купи произведение на Том Фридман, Untitled (пикаеща фигура) (2012) от галерия Стивън Фридман, което съвсем скоро ще може да бъде видяно на острова.

Едуар Карминяк
Едуар Карминяк
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!