НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Купувач на Банкси планира да построи арт център в Уелс (22.01.2019)
Базираният в Есекс дилър, който закупи изображението на Банкси, изрисувано върху гараж в Порт Талбот, заяви че плановете му за градски център на изкуствата в град Южен Уелс се осъществяват. Джон Брандлър закупи Season´s Greetings, за неразкрита сума от шест цифри; Иън Люис, работник в стоманената промишленост, който притежава гаража, каза пред вестник Sun, че „офертата е била по-малка от другите, но Брандлър се е съгласил да запази графита в града.

Брандлър споделя: „Посетих Порт Талбот миналия петък и проведох дискусии с местния градски съвет и представител на уелската асамблея. Разгледахме няколко обекта в или близо до центъра на града, за да решим къде ще бъде най-доброто място за позициониране на новия център. Правителството на Уелс финансира мерките за сигурност, след като хиляди хора се стекоха да видят произведението на изкуството.

Season's Greetings изобразява дете, което се наслаждава на снеговалежа, който погледнато от друг ъгъл всъщност са падащи частици пепел, което говори за лошото качество на въздуха в района, зависим от местните стоманодобивни предприятия.

Повечето от коментарите в Instagram-а на художника хвалят проекта на Банкси в Уелс. „Това е блестящо творение и резонира с хората“, казва един от коментаторите. Този ход възобновява дебата за дългосрочното бъдеще на творчеството на Банкси и на тези, които притежават доходоносните произведения на изкуството. Друг негов последовател коментира: „Тъжните хора продават творбите ти за печалба.“ Банкси все още не е коментирал продажбата.

.
.
.
.
Джон Брандлър
Джон Брандлър
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!