НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Една колективна изложба - диалог между минало и настояще (22.06.2010)
До 3 юли 2010 г. софийската галерия „Ракурси” приютява една съвместна изложба на трима художници без големи възрастови разлики.

Започвайки своя творчески път на българска почва Огнян Цеков, Наско Пелев и Орлин Манчев продължават развитието си извън страната.

Самата изложба впечатлява и с индивидуалността на тримата художници. Техните търсения прекрачват границите на една културна идентичност, въпреки че носят спецификата на българската чувствителност.

„Рикошет” е мотото на колективния опит за връзка – диалог между минало и настояще, между две различни култури.


Чрез творбите си Огнян Цеков се стреми да внуши, една нова и съвременна визия за обекти и форми докосвайки вътрешния си свят и излагайки го на зрителя по един абстрактен начин.

Идеята на картините на Наско Пелев идват от Интернет. Част от наблюденията му в това пространство са пресъздадени в изложената серия картини наречени „Непознати територии, карти и граници”.

Орлин Манчев е фокусирал работите си върху различни форми на медитацията. Елементите, които характеризират неговите картини са откривателско любопитство, семплост, директност и поетична тишина.


Орлин Манчев -
Орлин Манчев - "Inuksuk"3
Наско Пелев -
Наско Пелев - "Хаос и контрол"
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!