НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Международният фестивал за дигитални изкуства в София започва днес (22.10.2019)
 Седмото издание на международния фестивал за дигитални изкуства DA fest започва днес, 22 октомври в София и ще продължи до 26 октомври. Това съобщиха организаторите от Националната художествена академия.

Програмата включва множество изложби, аудио-визуални, театрални и VR пърформанси, видео арт прожекции, лекции, презентации, творчески работилници и концерти.

„По-различното тази година е, че изложбата, която традиционно заема основна част от програмата, се разпростира извън галерията на НХА - на още няколко локации в града. Имаме над 60 артисти като тези, които идват тук в България са от около 5-6 държави, но има много повече, които са застъпени във видеоселекцията или поне 10-15 държави“, заявява Галина Димитрова-Димова, която заедно с Венелин Шурелов са куратори на фестивала.

Тази година акцент в програмата щe е участието (за първи път у нас) на световноизвестния пърформанс артист Stelarc (Австралия) - пионер в изкуството, създадено с био-технологии, роботика и дигитални медии. За първи път в България ще гостува и Мива Матрейек (САЩ), чиито пърформанси създават магична реалност, в която тя е силует и сянка, взаимодействаща с анимирани от нея образи.

Изложбите са на пет локации - галериите "Академия", "Кредо бонум" и "Сердика", Гьоте институт и Триъгълната кула на Сердика към Музея на София. Концертите са на The Science, SoundCamp (Великобритания), Мimionix & Quantum space, Saturated Pixels, Zero One, Иван Шопов и Бояна Желязкова.Синята зала на Чешкия център ще бъде локация и за специалната селекция от над 30 видео арт и експериментални аудио-визуални форми, които ще се прожектират всеки следобед там в дните на фестивала.

.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!