НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
РУСКИ КОЛЕКЦИОНЕР ПОКАЗВА СВОЕТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ФИЛОСОФИЯТА И ИЗКУСТВОТО (14.01.2020)
Московският музей за модерно изкуство и фондация SDV Arts & Science представят изложбата „Това не е книга: Колекция на Дмитрий Волков. Историята на един човек, неговото изкуство и библиотека ”, където за първи път ще бъдат представени две колекции на колекционера наведнъж: съвременно изкуство и редки издания на философски трактати.

Основният вектор на проекта - синтезът на изкуството, философията и науката - определя принципа на формирането на изложбата и раздели колекцията на фонда SDV Arts & Science на две части: редки издания на трактати на великите философи от 17 - 20 век. и работата на съвременните руски художници. Сред тях са пърформанс артисти, майстори на смесени медии, концептуални художници, фотографи и скулптори: Андрей Бартенев, Дмитрий Гутов, Иван Горшков, Владимир Дубосарски и Александър Виноградов, Константин Звездочотов, Дмитрий Каварга, Ирина Корина, Андрей Кускин, Олег Кулик, МишМаш, Дмитрий :: vtol :: Морозов, Гоша Острецов, Павел Пеперщайн, Виктор Пивоваров, Александър Повзнер, Тимофей Радия, Леонид Соков, Валери Чтак и други. Всички „герои“ на изложбата влизат в диалог с редки философски трактати на Бейкън и Декарт, Кант и Хегел, Хусерл и Витгенщайн и други философи, представени в залата на музея като артефакти.

Много арт предмети от колекцията на Дмитрий Волков по някакъв начин са свързани със събития от живота му. Затова идеята на експозицията е да покани посетителите директно в съзнанието на колекционера, където всеки може да проследи неразривната връзка на философията и изкуството - два ключови медиума на човешката мъдрост. Зрителят ще следва предписания сценарий, а вниманието му ще се контролира от аудио запис и светлинен фокус, което отличава определени обекти от здрача. Изложбата ще бъде придружена от аудио тур, базиран на историите, свързващи колекционера с любимите му творби, гласове на художници, куратор, колекционер, които ще съставят саундтрака на изложбата на живо.

Изложбата е придружена от паралелна програма от срещи с художници, чиито творби ще бъдат представени в Образователния център ММОМА, както и дискусии с философи за смисъла и развитието на философията в съвременния свят.

Дмитрий Волков е предприемач, философ, колекционер на изкуства и известен филантроп. Той подкрепя редица важни проекти в областта на съвременното изкуство: той е покровител на Музея на гаражите, MMOMA, председател на доверителния фонд на Арсенал NCCA (Нижни Новгород), един от филантропите, които дариха творбите на руски художници на центъра на Помпиду в Париж като част от проекта "Събиране! Съвременно изкуство в СССР и Русия от 1950-2000 г. ”

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!