НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Фриз Лондон се завръща: ето на какво да обърнете внимание по време на най-големия арт панаир във Великобритания (14.10.2021)
 След миналогодишното прекъсване заради пандемията, Фриз Лондон / Frieze London най -накрая се завръща в Regent's Park тази седмица (13–17 октомври).

С участието на над 160 галерии от 35 държави, това е вашият шанс да откриете най -вълнуващите съвременни художници в света, от нововъзникващите до емблематичните. За по-класическо изкуство, се отправете към близкия Frieze Masters.

На тазгодишния панаир се добавя и специалната секция „Editions“, която отваря света на колекционирането пред нова публика и предлагат възможност за закупуване на невероятно изкуство на достъпни цени. Очаквайте и новата секция „Unworlding“, изготвена от Седрик Фау (главен уредник, CAPC musée d’art contemporain de Bordeaux), включваща международни художници, чиито практики се фокусират върху идеята за унищожаване на света такъв, какъвто го познаваме.

Освен това тази година, първата постоянна галерия на Frieze отваря врати на № 9 Cork Street, Лондон. Новото пространство на Mayfair ще е дом на три изложби, плюс поредица от разговори, обиколки и специални събития.

Ето пет акцента от събитията в Лондон, на които трябва да обърнете внимание по време на Frieze London 2021.

 

@anyahindmarch

За да отпразнува старта на новата линия за домашни дрехи, дизайнерката Аня Хиндмарч отвори артистично изглеждащ концептуален магазин, куриран от @8HollandStreet в Anya Village, Pont Street, Лондон. Новата колекция ще може да бъде видяна до 16 октомври.

Ани Морис

Ани Морис, британската художничка, която стои зад красивия стъклопис в новия коктейл бар на Claridge и смелия, блестящ куп част от Frieze Sculpture. За да допълни микса, тя също се радва на голяма изложба в Йоркширския парк на скулптурите, първата си самостоятелна музейна изложба във Великобритания и самостоятелна експозиция в Тимъти Тейлър в Лондон. Последната обединява нови скулптури, рисунки и гоблени, които включват богато разнообразие, украсени с бижута, фигуративни елементи, абстрактни знаци и геометрични форми.

Ани Морис, галерия Тимъти Тейлър, продължава от 6 октомври до 13 ноември.

Lux: Нова вълна на съвременното изкуство

Галерия 180 Studios този месец показва нова завладяваща аудио-визуална изложба, представяща работата на 12 новаторски художници, работещи с авангардни цифрови технологии. От всички представени творби впечатление прави BLUESKYWHITE, мащабна работа от дизайнера на момента Ес Девлин. Размивайки границите между физическия и виртуалния свят, тази изложба обещава да предложи грандиозно сензорно претоварване.

Hyundai commission, Тейт Модерн: Аника Йи

През октомври ще бъде открита новата творба на корейската художничка Аника Йи за турбинната зала на Тейт Модерн. Това  нейния най-голям и амбициозен проект досега, очаквайте да видите всички най-добри аспекти от работата й - по-специално експерименталното й използване на неортодоксални материали и мултисензорното активиране.

Йи е известна с експерименталната си работа, която изследва сливането на технологиите и биологията. Чрез премахване на разликите между растения, животни, микроорганизми и машини, тя ни моли да помислим върху разбирането за себе си като хора и екосистемите, в които живеем.

Hyundai commission, Тейт Модерн: Аника Йи продължава от 12 октомври 2021 г. до 16 януари 2022 г.

Аня Хиндмарч
Аня Хиндмарч
Anya Village, Pont Street, Лондон
Anya Village, Pont Street, Лондон
Ани Морис
Ани Морис
Ани Морис
Ани Морис
Ани Морис
Ани Морис
Ес Девлин
Ес Девлин
Аника Йи
Аника Йи
Аника Йи
Аника Йи
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!