НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Изложба показва съвременни тенденции в развитието на българската книга и шрифт (01.04.2022)
 От 7 април в галерията на СБХ ще бъде представена изложбата „Книга и шрифт“. Изложбата има за цел да акцентира върху съвременните тенденции в развитието на българската книга и шрифт, като представя творби на млади автори от двете области, завършили своето образование в НХА, в специалностите „Книга, илюстрация и печатна графика“ и „Плакат и визуална комуникация“.
 
Подобна селекция дава възможност на зрителя да се запознае с вижданията на тези графични дизайнери, свързани с проектирането на шрифтове и създаването на книги. Всеки един от тях търси и намира своето място в тези сфери, като изразява вътрешния си авторски прочит, преплетен с изискванията на времето, в което живеем, и условията, които то поставя пред тях.
 
Изложбата „Книга и шрифт“ е част от Националната конференция „Книга и шрифт. Традиция и съвременност“ (7 – 10 април 2022). Конференцията ще се проведе в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и е посветена на широк кръг от теми, сред които: шрифт и ръкописно писмо, първите български печатари и оформянето на книгата, средновековна и съвременна кирилица, техники за изработването на шрифтовете и тяхното влияние при издаването на книгите, съвременни кирилски и глаголически шрифтове, оформлението на българската книга и др.
.
.
.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!