НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Световната премиера на „Daliland“ ще се проведе в Торонто (09.09.2022)
 Нов филм за Салвадор Дали с участието на Бен Кингсли и Езра Милър ще бъде представен на 47-ия Международен филмов фестивал в Торонто, който ще се проведе от 8 до 18 септември

 

Списъкът с филми за художници е попълнен с още един проект - това е биографичен филм за Салвадор Дали "Daliland", заснет от Мери Харън, известна с проектите "American Psycho" и "Aka Grace". Световната премиера на филма ще бъде на 17 септември на 47-ия филмов фестивал в Торонто. Действието на филма се развива в САЩ и Испания през 1973 г., а разказвачът е млад асистент на скандални художник. Носителят на Оскар Бен Кингсли играе главната роля. Ролята на младия Салвадор Дали, който се появява в ретроспекциите, е изиграна от Езра Милър, чието име е свързано с много скандали. Звездата от „Светкавица“ и „Фантастични животни“ напоследък многократно е арестуван заради неадекватно поведение. Наскоро той направи публично изявление, че страда от психологически проблеми и възнамерява да се подложи на лечение. От филма "Daliland" епизоди с участието на актьора не бяха изрязани, но съдбата на новия филм за супергероя Светкавицата "The Flash" с него в главната роля остава под въпрос.

Дали не е единственият артист, чиято личност вълнува съвременните режисьори. Актьорът Джони Деп реши да се обърне към биографията на Амедео Модилиани, като ще бъде режисьор за втори път - първият опит беше филмът "Смелият" с Марлон Брандо, заснет преди 25 години. Деп ще бъде копродуциран от Ал Пачино и Бари Навиди. „Да покажа историята на живота на Модилиани на екрана е невероятно голяма чест за мен. Животът му е изпълнен с големи трудности, но в крайна сметка се превръща в триумф. Това е универсална история, с която всеки зрител може да се идентифицира“, каза Деп.

Филмът проследява "бурните и изпълнени със събития" 48 часа от живота на Модилиани в Париж през 1916 г. Кастингът ще започне скоро и снимките ще започнат в Европа през пролетта на 2023 г. Досега най-известните филми за артиста са култовият френски "Монпарнас-19" (1958) с Жерар Филип и "Модиляни" (2004) на Мик Дейвис с Анди Гарсия в главната роля.

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!