НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Братът на лейди Даяна продаде семейни картини за 21 млн паунда (10.07.2010)
9 милиона паунда плати неизвестен купувач в залата на Кристис, Лондон за платното „Командир, въоръжен за битка” на Петер Паул Рубенс (1577-1640).
Картината, собстеност на Ърл Спенсер, брат на принцеса Даяна бе разиграна на търг на 7 юли 2010. Заедно с нея бе разпродадена голяма част от колекцията на Ърл, който току-що поиска ръката на своята трета съпруга, съобщи „Вечерен Стандарт”. Общата сума, спечелена от аукциона е £21,076,288 / $31,989,353 / €25,360,494. Братът на Даяна и новата му съпруга няма да умрат глад, коментираха медиите във Великобритания.
Това все пак е само част от изкуството, събирано от фамилията Спенсер, напомниха от Кристис. Семейството притежава една от най-изящните аристократични колекции в страната. Този тип аукциони на индивидуални частни сбирки привличат огромно количество посетители не само по време на търговете. Тук идват хора, които просто искат да разгледат семейните притежания и да си направят изводите, твърдят от тръжната къща.
Сумата от 9 млн паунда /вътре влизат и процентите за „Кристис”/ е втората най-висока цена за платно на Рубенс, платена досега на аукцион. Точно преди 8 години, на 10 юли 2002, „Избиването на Невинните” на Рубенс бе продадена за 49,5 млн паунда от „Сотбис” Лондон.
Втората най-скъпа картина от колекцията на Спенсър бе "Крал Дейвид", монументално произведение на Джовани Франческо Барберини ил Гуерчино – продадена за £5,193,250 / $7,883,354 / €6,257,866
Командир, въоръжен за битка, Петер Паул Рубенс, продадена за 9 млн паунда, юли 2010
Командир, въоръжен за битка, Петер Паул Рубенс, продадена за 9 млн паунда, юли 2010
Избиването на Невинните е най-скъпата продадена картина на Рубенс досега, през 2002 тя е откупена за 29 млн. паунда на търг в Сотбис, Лондон
Избиването на Невинните е най-скъпата продадена картина на Рубенс досега, през 2002 тя е откупена за 29 млн. паунда на търг в Сотбис, Лондон
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!