НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Японският илюстратор Хиро Камигаки представя "Лабиринтът на София" в Квадрат 500 (23.06.2023)

 "Лабиринтът на София" е новата експозиция в Квадрат 500. Нейни автори са Хиро Камигаки и IC4DESIGN, създателите на поредицата "Детектив Пиер".

Официалното откриване на експозицията е на 22 юни и може да бъде видяна до 20 юли, съобщават от Националната галерия.

 

"Лабиринтът на София" е новата история на Хиро Камигаки, създател на книжната поредица "Детектив Пиер", любима за много деца и родителите им у нас", казват организаторите на изложбата пред БТА.

В този проект децата от различни възрасти ще изграждат собствени маршрути и ще се потопят в културните традиции на България, съчетани с образите на супергерои, кукери и берачки на рози, ще проследяват движението си през улиците на столицата, ще откриват уликите и решават допълнителните мистериозни предизвикателства по пътя, казват още те.

Японският илюстратор Хиро Камигаки и неговият колектив IC4DESIGN привличат децата и техните семейства още с първата им книга - "Детектив Пиер решава случая", която излиза в Япония през 2014.

Международният й дебют е през 2015, следват "Мистерии в лабиринтната кула" и албум със стикери (2017), "Съкровището на Небесния замък" и книга за оцветяване (2020), както и видео играта "Labyrinth City: Pierre the Maze Detective" (2021).

Книгите са преведени на 37 езика в над 38 държави и интригуват малките детективи, съчетавайки решаването на лабиринт чрез очарователни ръчно рисувани илюстрации.

.
.
.
.
.
.
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!