НОВИНИ ОТ ARTPRICE.BG
Испански артисти ни учат на кино техники във фотографията (23.07.2010)
Изложба-демонстрация  със заглавие Да заснемеш модела; преоткриване на фотографията и КИНОТО откриват испански артисти и българката Фелия Барух на 26 юли в Червената къща. Това е един различен поглед към фотографията, която напоследък се развива стремглаво и е сред най-колекционираните визуални изкуства в света.
 
Фелия Барух  специализирала "Кинематографични техники във фотографията". Тя прави своя проект в София след обещаващ изложбен дебют в Мадрид – пишат организаторите на събитието – Червената Къща, Министерство на културата и Институт „Сервантес”. Испанските артисти, които пристигат с нея са  Хуан Санта Крус и Мигел Еспада, собственици на студио за визуални експерименти.
Стилът им се характеризира със смесване на кодове от различни области на изкуството с езика на модата– обяснява пресаташето на изложбата Албена Спасова.
 
Тандемът е носител на награди и за кино, и за фотография.
 
Хуан Санта Крус(1979) е завършил философия и фотография.  Води курсове за осветлението във фотографията в испанско специализирано училище. Партньорът му Мигел Еспада(1977) е асистент по математика и информатика в университета Комплутенсе в Мадрид.
 
В София творците организират едноседмичен курс за "Кино техники във фотографията".
 
 
Други новини от тази категория
Коментари | 0 коментара

Добавете коментар
  Трябва да се регистрирате от ТУК или да се логнете от полетата в дясно, за да пишете коментари

Лична зона
Вход
Регистрирай се безплатно, участвай и ти!
Регистрирайте се в най-големия некомерисиален български сайт за изкуство и ще можете да разглеждате произведения за продажба, подробна информация за автори и търгове. Можете да публикувате произведения за продажба и търгове, да добавяте информация за автори.
Регистрирай се сега!
Електронeн бюлетин
Запишете се в бюлетина на ArtPrice.bg за да получавате винаги актуална информация, директно на Вашия имейл!